Sajtos szezámmagos süti

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • tojás a kenéshez

(Én fele mennyiséget szoktam sütni)

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól összekeverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk és összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

A hűtőből kivéve vékonyra, kb. 5 mm-esre kinyújtjuk, majd keksz kiszúróval kiszaggatjuk. Tetejét felvert egész tojással megkenjük és sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben, 160 fokon szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A tetejét meg lehet szórni köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.

Forrás:

http://www.mindmegette.hu/sajtos-perecek.recept

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: