Joghurtos citromtorta

Hozzávalók:

2 tojás
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
1 kk vanília kivonat
2,5 dl joghurt
1,2 dl olaj
28 dkg liszt
3 kk sütőpor

porcukor a tetejére

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra). A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és citromlevet, a vanília kivonatot, a joghurtot és az olajat. Ha jól elkevertük, fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az egészet 20-26 cm átmérőjű tortaformába öntjük (ha nem szilikon a forma, akkor kivajazzuk, kilisztezzük), és 35-40 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük a végén, hogy megsült e. Hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás:

http://www.gasztrotipp.hu/2010/09/citromos-joghurtos-sutemeny/

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: