Ezt a receptet ma próbáltam ki először, de valószínűleg be fog kerülni az állandó repertoárba. Kicsit bonyolult a banánkenyérhez képest, de azt már annyiszor sütöttem az elmúlt hetekben, hogy muszáj volt valami változatosságot becsempészni.
Hozzávalók:
- 1 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 1/2 kk só
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 1/2 bögre finomliszt
- 1 bögre tejföl
- 1 doboz ananász konzerv (darabos)
Eszközök:
5 x 9 colos kenyérsütő forma
sütőpapír
alufólia
lapos tepsi
2 keverőtál
elektromos habverő
fakanál
spatula
Elkészítés:
A kókuszreszeléket és a cukor negyedét a tepsibe szórjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben világosbarnára pirítjuk. A formát kibéleljük sütőpapírral. Egy kisebb keverőtálban összeszitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. A szobahőmérsékletű vajat az elektromos habverő legnagyobb fokozatán habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a tejfölt felváltva hozzáadjuk, majd végül a kókuszreszelék 2/3-át, és a lecsöpögtetett, finomra aprított ananászt. Spatulával belesimítjuk a kenyérformába, meghintjük a maradék kókuszreszelékkel és 30 percig fedetlenül, majd újabb 30 percig alufóliával letakarva tűpróbáig sütjük. (+ 5 – 10 perc)
Forrás: Martha Stewart