Kókuszos-ananászos sütemény

Kókuszos-ananászos süti

Kókuszos-ananászos süti

Ezt a receptet ma próbáltam ki először, de valószínűleg be fog kerülni az állandó repertoárba. Kicsit bonyolult a banánkenyérhez képest, de azt már annyiszor sütöttem az elmúlt hetekben, hogy muszáj volt valami változatosságot becsempészni.

Hozzávalók:

  • 1 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1/2 kk só
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1 1/2 bögre finomliszt
  • 1 bögre tejföl
  • 1 doboz ananász konzerv (darabos)

Eszközök:

5 x 9 colos kenyérsütő forma
sütőpapír
alufólia
lapos tepsi
2 keverőtál
elektromos habverő
fakanál
spatula

Elkészítés:

A kókuszreszeléket és a cukor negyedét a tepsibe szórjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben világosbarnára pirítjuk. A formát kibéleljük sütőpapírral. Egy kisebb keverőtálban összeszitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. A szobahőmérsékletű vajat az elektromos habverő legnagyobb fokozatán habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a tejfölt felváltva hozzáadjuk, majd végül a kókuszreszelék 2/3-át, és a lecsöpögtetett, finomra aprított ananászt. Spatulával belesimítjuk a kenyérformába, meghintjük a maradék kókuszreszelékkel és 30 percig fedetlenül, majd újabb 30 percig alufóliával letakarva tűpróbáig sütjük. (+ 5 – 10 perc)

Forrás: Martha Stewart

Reklámok

About usedari

Wardrobologist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: